KANUNUN BU MİLLETİN HASLETLERİNE UYGUN OLDUĞU KANAATİNDEYİZ”

24.09.2014 10:53:22

MHP İl Başkanı Mete Eke, başörtüsünün ortaöğretim kurumlarında serbest bırakılması yönündeki kanun ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, Kanunun bu milletin hasletlerine uygun olduğu kanaatindeyiz” dedi.

MHP İl Başkanı Mete Eke, başörtüsünün ortaöğretim kurumlarında serbest bırakılması yönündeki kanun ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde, “Kanunun bu milletin hasletlerine uygun olduğu kanaatindeyiz” dedi.
“MHP 1977 yılında ortaöğretimde Kur’an-ı Kerim okutulması yönünde bir kanun teklifi verdi. 2014 yılına kadar geçen zaman içinde MHP aynı durduğu yerde durmaktadır” diyen MHP İl Başkanı Eke, “Dolayısıyla bu kanunun bizim penceresinden baktığımızda, bu milletin hasletlerine uygun olduğu kanaatindeyiz. Geç kalınmış bir durum diye değerlendiriyoruz” ifadesinde bulundu.
Başkan Eke, “Bu milletin örf, adet ve geleneklerine, inançlarına göre yaşama hakkı vardır. BU insanın en tabii hakkıdır. Bu anlamda da bundan evvel de üniversitelerde demagojik anlamda da kullanıldığı da hatırlanırsa bu manada da MHP üzerine düşeni yapmıştır. Kanun teklifini de biz vermiştik. MHP bu milletin özünde ne varsa onları savuna gelmiştir ve savunmaya devam edecektir. MHP birilerinin yaptığı gibi sonradan manevi değerlere sarılıp hareket etmemektedir. Temel çıkışı budur, var olma sebebi milli ve manevi değerlere bağlı olarak yürümektir. Bu ezanın susmaması, bu bayrağın inmemesi, bu vatanın bölünmemesi dediğimiz zaman bunlar hepsinin içine giriyor. MHP’nin bu kanuna herhangi bir olumsuz bakışı söz konusu değil, ayrıca memnuniyet vericidir” şeklinde konuştu.